Nowoczesne technologie rybne

Koreczki ze śliwką kalifornijską - oferta Zakładu Przetwórstwa Rybnego "KALMAR"


Zakład Przetwórstwa Rybnego "KALMAR", powstał w 1998 roku w Rudzie Śląskiej. Specjalizuje się przede wszystki w produkcji:

- wyrobów ze śledzia, oznaczanych kategorią PKD 1520 - salinatów, marynat, produktów w sosach, zalewach, oleju oraz smażonych,
- koreczków ze śliwką kalifornijską,
- filetów ala łosoś (podwędzanych),

Wachlarz produktów obejmuje ok. 60 asortymentów. Firma bazuje na rybach sprowadzanych z Islandii oraz Norwegii. Zaletą produktów jest ich niska kwasowość oraz ponad 6 dni przydatności do spożycia.

Firma posiada bardzo duży potencjał rozwojowy, m.in. dzięki położeniu w pobliżu autostrady A4. Współpracuje z zachodnimi sieciami handlowymi takimi jak Intermarche, Kaufland oraz Carrefour. Dzienny przerób wynoki do 2 ton wyrobów rybnych, lecz potencjał produkcyjny jest oceniany na ok. 8 ton. Firma posiada wdrożony system HACCP, w grudniu 2005 roku uzyskała numer unijny i spełnia wszystkie warunki funkcjonowania przedsiębiorstwa w warunkach Unii Europejskiej.

Oprócz promocji swoich produktów, firma poszukuje partnerów polskich oraz zagranicznych w celu nawiązania szerokiej, obopólnej współpracy.

Kontakt: Przetwórstwo Ryb KALMAR, Andrzej Włodarczyk
               ul. Chroboka 50
               Ruda Śląska
               Telefon: 032 342 37 11, 0601 52 40 40
               E-mail: kalmaraw@poczta.onet.pl